2 dagar i Vasa om samarbete inom Kvarkenområdet

2 dagar i Vasa om samarbete inom Kvarkenområdet. Drygt 60 personer från Kvarkenområdet, Mitt Skandia och E12 stråket har diskuterar framtiden inom projektetE12 Atlantica Transport projektet. Kvarken rådet som jag känner mest har senare år jobbat mycket med att säkerställa färjetrafiken över kvarken för utan den så blir det svårt att samarbeta. Men det finns oerhört mycket mer som skett genom åren.

Konferensen gick ut på att titta bakåt men även framåt med blicken lång in i framtiden. Upplägget var i grupparbeten där grupper jobbade efter lite föredragning om innehållet i arbetet och redovisning av vart går vi och med vilken organisation behövs för detta. Vi var i stort sett överens om de framtida strategierna. Transporter och infrastruktur. Utbildning, kompetens, digitalisering, mobilitet med mera. Deltagarna var politiker och tjänstemän från gränsregiolana organisationerna.

Frågan blir ska vi bilda ett EGTC område som är en ny typ av samarbetsorganisation eller ska vi fortsätta som vi gör idag. Vi har enats om att fortsätta titta på det vidare i förhoppning om att hitta ett sätt som gör arbetet smidigare. Jag tillhör de som vill veta mycket mer innan jag säger Ja . Får jag rätt svar blir det Ja men tveksamheten beror på om man får pengar på samma sätt men vill även att det inte är en organisation bara för offentliga organisationer. Ska vi växa och bli fler måste näringslivet vara med. Det finns mycket mer att säga men det får bli senare när vi fått svar på våra frågor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.