Trumps förra kampanjledare åtalas

Trumps förra kampanjledare åtalas. Det är Donald Trumps tidigare
kampanjchef Paul Manafort som åtalas. Han är bland annat misstänkt för konspiration mot USA och pengatvätt. De uppgifter som finns i denna artikel är hämtade från Svt text. Att han häktats det har den särskilde åklagaren meddelat i Rysslandsutredningen, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Enligt tidigare uppgifter från New York Times ombads Manafort överlämna sig till FBI, vilket han även gjorde på måndagsmorgonen Utredningen startade efter uppgifter
om rysk inblandning i presidentvalet
i USA förra året.

Utöver den före detta kampanjchefen
Paul Manafort så anklagas även hans
affärspartner Rick Gates för ekonomisk brottslighet. Båda säger nu att de är oskyldiga till anklagelserna uppger nyhetsbyrån AP. Blir de dömda så riskerar Manafort fängelsestraff på uppemot 80 år och Gates på uppemot 70 år.

Både Mannafort och Gates har satts i husarrest, rapporterar flera medier.
Enligt Reuters har en domare satt en
borgenssumma på tio miljoner dollar för Manafort och fem miljoner dollar
för Gates.

Trump han förnekar koppling till Ryssland och han skriver på Twitter att anklagelserna mot Manafort rör saker som hände ”åratal” innan denne blev en del av Trumpkampanjen. Vidare förnekar han några oriktiga kontakter med ryska företrädare och kräver återigen att hans motståndare i presidentvalet förra året, Hillary Clinton, ska granskas av åklagarna.

Även Manaforts samarbetspartner Rick Gates har åtalats. Hans namn finns på dokument om bolag som Manafort startat på Cypern för att ta emot betalningar från politiker och affärsmän i Östeuropa, enligt New York Times.

Som sagt de här uppgifterna är hämtade från text TV som i sin tur hämtat dem från olika media i USA. Hur det blir om de straffas får framtiden utvisa. I vilket fall som helst har de i alla fall åtalats. Det måste vara en hård press från olika håll inte minst på grund av att det är oerhört stora ekonomiska intressen bakom herrarna och även från President Donald Trumps sida. Personligen tycker jag att man utan att ta i att ordspråket  Ingen rök utan eld  passar in hur bra som helst. Samtidigt visar detta på stora brister i demokratin när man köper sig makt på detta sätt.

Här nedan har jag även lagt in en artikel på Svt. Som jag tycker stärker vad Svt text skrivit och som jag tror gör att Ryssland och ytterst Putin påverkade valet i USA.

Ryska inlägg nådde miljoner amerikaner inför valet.Omkring 126 miljoner amerikaner kan ha nåtts av inlägg på Facebook från ryska aktörer som försökt påverka det amerikanska valet. Även spridningen på Twitter är betydligt mer omfattande än vad som tidigare rapporterats.Facebook säger att Rysslandsbaserade aktörer publicerade omkring 80.000 inlägg på det sociala nätverket över en tvåårsperiod, i ett försök att påverka amerikansk politik.

Omkring 126 miljoner amerikaner kan ha sett inläggen under den tidsperioden, enligt bolaget.

Facebook gav detaljer om spridningen av de ryska inläggen i ett skriftligt vittnesmål som amerikanska kongressledamöter tagit del av.Fler Twitter-konton Chefer från Facebook, Twitter och Google ska frågas ut av tre kongressutskott i veckan om påstådda ryska försök att sprida felaktiga uppgifter via sociala medier månaderna före och efter förra årets presidentval.

Twitter har hittat 2.752 konton som är kopplade till de ryska aktörerna, enligt en källa som tagit del av ett skriftligt vittnesmål från bolaget. Twitters uppskattning är en kraftig ökning från de 201 konton som det rapporterades om i september. Google, som ägs av Alphabet Inc, säger i ett uttalande att det har hittats annonser kopplade till Ryssland till ett värde av motsvarande närmare 40.000 svenska kronor i anslutning till valet ifjol och att företaget ska bygga upp en databas med valannonser.

Den ryska regeringen förnekar att de försökt påverka valet, där republikanen Donald Trump besegrade demokraten Hillary Clinton.

Splittrande budskap

De 80.000 inläggen som postats på Facebook är bara en mycket liten del av innehållet på den sociala nätverkstjänsten, och motsvarar ett inlägg på 23.000, säger Colin Stretch, jurist på Facebook, i ett skriftligt uttalande. Han skriver att inläggen går emot Facebooks användarvillkor och att företaget är fast beslutet om att göra allt de kan för att ta itu med detta nya hot .

Inläggen publicerades mellan juni 2015 och augusti 2017 och de flesta fokuserade på splittrande sociala och politiska budskap så som rasrelationer och vapenlagar, enligt Facebook.

Det kommer säkert mera i detta som visar på vilka stora brister det finns i demokratin både i Ryssland och USA och som kanske har kopplingar till fler länder som även innehåller falska nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.