Nu har även slavhandel avslöjats i Burma

Nu har även slavhandel avslöjats i Burma. Det är en katastrof det som sker för flyktinggruppen rohongya som förföljs och tvingas fly. Gruppen förföljs främst av religösa skäl och Burma är inget land som man kan säga följer reglerna om folkrätt. Nu vet man att Rohingyabarn rövas bort av slavhandlare som sedan säljer dem som slavar.

De här ligorna utnyttjar den flyktingkatastrof som råder i Burma, rövar barnen och säljer dem som slavar. Det har SVT,s utsända rapporterar från ett flyktingläger som ligger i Bangladesh. En ligamedlem har sagt till reportern Jag känner ingenting när vi för bort barnen. För mig är det här bara affärer och alla måste överleva. Hur grymt och omänskligt som helt för ett barn som han får 150 dollar för. Han säger att barnen ska helst vara yngre än sex år och metoden är att de ger barnen läsk med sömnmedel när de förs ut ur lägret och säljs ofta till Mellanöstern som sexslavar eller kamelryttare. Det upprepas att slavhandel går bland annat till Mellanöstern där människoliv även där har lågt värde

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.