Brottsligheten hittar nya sätt att stjäla

Brottsligheten hittar nya sätt att stjäla. Nu är det ofta som blir lurade av bluffsamtal. Det är så att var 10e svensk har blivit av med pengar genom bluffsamtal visar en undersökning som Sifo gjort. Ett bedrägerisamtal kan vara att man blir lurad att teckna abonnemang eller köpt varar som aldrig levereras.

En anna variant att man ringer upp ett samtal som man missat och när man kommer fram får man betala en hög avgift. Det kan också gå till att man säger att jobbar på banken eller på polisen och ber om ett lösenord och då tar man över datorn. Jag ringer aldrig upp ett samtal som jag missat om jag inte vet vem det är. Det är rätt att kolla vilken som ringt. Man ska inte till någon lämna ut koder eller lösenord. Man ska inte heller tro på alla mail och aldrig lämna ut kod eller lösenord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.