Brexit kommer att fungera som en slägga

Brexit kommer att fungera som en slägga. Då menar mot mot målet att bygga 300000 bostäder till 2025. Jag har läst en artikel i Omni som jag lägger ut dess helt. Måste verkligen fråga sig om det brittiska hade den blekaste aning om vad som skulle hända. Jag tror inte på den här typen av politik att man rycker ut en viktig del av politiken till folkomröstningar när man har ett system där man väljer representanter till parlamentet. Så ser artikeln i Omni ut.

Den brittiske finansministern Philip Hammond lovar att fixa Storbritanniens trasiga bostadsmarknad  och bygga 300 000 nya bostäder till 2025. Men det finn ett litet krux med det löftet, skriver Bloombergs Elaine Ha i en analys.Brexit riskerar att fungera ungefär som en slägga mot den planen, menar hon.

Ha skriver att var tionde byggnadsarbetare i Storbritannien är utländsk EU-medborgare. Andelen är högre i London och branschen skriker efter arbetskraft. Man undrar hur en regering kan göra en så stor nedskärning av invandringen utan att det fungerar som självskadebeteende. 
Slut citat men jag tro Ha har helt rätt i sin analys

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Som vanligt i sådana här sammanhang röstade folk nej av de mest skiftande skäl, medan EU-anhängarna inte alltid gick och röstade för de trodde att det skulle gå bra ändå – ungefär som i franska presidentvalet för ett antal år sedan när gamle Le Pen kom tvåa för att socialisten Jospins anhängare inte trodde de behövde gå rösta i första omgången. Inför Brexitomröstningen såg jag i TV en medelålders man som sa att han skulle rösta Brexit för att ”make UK great again”. Det är exakt vad det INTE kommer att bli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.