Snabbspår ger nyanlända jobb

Snabbspår ger nyanlända jobb. Det har funnits kritik mot detta med snabbspår men det gav visst nyanlända jobb. Det är 5300 av dem som deltagit i den satsningen på snabbspår för de yrken som har legitimation som krav som lärare, läkare och samhällsvetare var 40% av dessa i arbete i oktober i år. Det tycker jag man måste säga är ett mycket bra resultat.

När det gällde snabbspår för övriga yrken som t.ex i livsmedelsbranschen, hade 54 % fått jobb, enligt siffror från Arbetsförmedlingen. Tanken med satsningen är att nyanlända med yrkeserfarenhet ska utvärderas och
matchas mot jobb i branscher med brist på personal. Om det behövs ska man kunna få praktik och utbildning. I dag finns 14 olika snabbspår. Jag såg att ministern var nöjd och det tycker jag att Ylva ska vara. Det här går säkert att utveckla och det finns många branscher som har stor personalbrist. Jag är säker på att fler ja många fler som kommer i jobb via snabbspår än de som inte går snabbspår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.