Maud Olofsson bäst på att skylla på andra

Maud Olofsson bäst på att skylla på andra. Nu skyller den gamla Centerledaren på tidigare M-ledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt för valförlusten 2014. Det säger hon i en intervju med Expressen. Han underskattade behovet av politikutveckling, säger hon. Som om att hon är någon expert på politikerutveckling säger jag, snarare politiker avveckling. Jag såg då aldrig någon sådan utveckling på henne. När det gäller invandringen kan han inte ha legat långt i från centern som ville mer eller mindre ha fri invandring när han sa öppna våra hjärtan.

Reinfeldt var bra på att möta dagens samhällsproblem men orkade inte hänga med, anser Olofsson. Särskilt inte under den andra mandatperioden.
Moderaterna får ta på sig ett stort ansvar för det. Man blev för rädda helt enkelt och vågade inte dra igång dynamiken som politikutveckling är. 

Reinfeldt värnade den svenska modellen till stora delar vilket gjorde att alliansen fick styra i två mandatperioder. Maud själv hon skyllde allt som inte gick som hon ville på socialdemokraterna trots att allt som hade med pengarna låg i alliansens budget.

Sedan fick hon en massa bolagsstyrelse uppdrag och vilka kunskaper hon hade i detta fanns bevis på hur hon skötte Hushållningssällskapet i Västerbotten men som media inte granskade. Hon var den som tillät Vattenfall att spekulera bort nästan 100 miljarder i Nuon affären, gick ihop med Danmark inom posten som blev Postnord, som även det blev en dålig affär för Sverige. Jag tycker inte man kan säga att hon bidrog till politikerutveckling snarare politikerförakt. Hon avslöjade sig själv när hon skyllde valförlusten på Reinfeldt när det snarare var de ansvarsområden som Centern haft som vägar och tåg som folk var förbannade på. Jag tror säkert M kommer att komma ihåg dessa knivstick även om hon inte kan ha något inflytande i C idag

6 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Nej jag är ganska säker på att jag hade rätt. Jag känner Börje Hörnlund väl och det var han som matchade fram henne och hon var även sakkunnig hos honom. jag törs inte skriva ut vad han brukar säga om henne

 1. Sixten Jonsson

  Inspelat passar perfekt då det troligen kommer att bli en moderat minoritets regering efter valet och Kristersson behöver allt stöd för att tvätta bort det svenska vänsterträsket med reformer för tillväxt och företagande.

 2. Ove

  Brukar inte hålla med dig. Men nu hittade du huvudet på spiken, jag var centerpartist men övergav partiet när Maud fick makten, hon förstörde så mycket. Märkligt att VK inte har granskat henne, annars är dom ju så duktiga på att t ex hoppa på sossar. Märkligt att hennes styrande av hushållningssällskapet aldrig ifrågasättes. God fortsättning.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   jag förstår dig och jag hade mycket att göra med centern i Umeå med bra samarbete men det förbjöd Maud efter att man bildat alliansen. Jag tror det var lika dant i Vindeln

 3. P. Grönlund

  Bra skrivet Lennart!
  Stämmer precis. Maud Olofsson är den största katastrof som drabbat svensk politik. Hennes vidlyftiga och urusla affärer får vi nu leva med under överskådlig tid. Hur många bolag hon avser förstöra med sina styrelseposter lär väl visa sig. Att hon är i total avsaknad av kompetens och kunskap går inte att betvivla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.