Nu stiger priset på el

Nu stiger priset på el. Priset har nu hamnat på den hösta nivån sedan 2013 och det är elbolaget Bixia som gjort den sammanställningen. Medelpriset är 30 öre per kilowattimme plus skatter. Många nätbolag höjer också nätavgiften.

Den främsta orsaken till den något
högre prisnivån är de ökade
kolpriserna” säger Bixias analytiker
Martina Rosenberg i ett pressmeddelande. Vi kan ha haft
mycket högre elpriser om vi inte haft så god tillgång på vattenkraft som i år menar han och tror att priserna kommer att stiga om två år. Vi har ju varit irriterade av den regniga och och kalla sommaren men det gör att vi får billigare el.

Att priset stiger har också stor betydelse för Umeå kommuns ekonomi då kommunen äger drygt 25% av den el som produceras i Stornorrforsens kraftverk. Det ska man tacka de som gick in som delägare i kraftverket när det byggdes. Det ser också bra ut för nästa år då det är gott om snö i fjällvärlden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.