Hobbex stänger sin butik i Umeå

Hobbex stänger sin butik i Umeå. Den uppgiften finns att läsa i VA finans. Ja det är inte bara i Umeå de stänger ner utan de kommer att stänga ned alla sina 14 butiker och enbart satsa på e-handel. De har det senaste året tappat mycket i omsättning och har därför fått röda siffror. Det skulle förvåna mig mycket om det inte blir fler prylbutiker som kommer att gå samma väg. Hur handeln gör för att motarbeta detta vet jag inte men det är klart att de måste göra förändringar om de ska överleva.

Jag gillar det inte som konsument då jag gärna vill se produkterna och känna på dem och se hur de fungerar. Totalt tror jag inte heller att det ger mindre sysselsättning men det blir andra typer av jobb i stället. Det finns från min sida även frågetecken om jag får mitt paket och jag är även rädd för att det dyker upp fler skojare inom handeln men vi får vänta och se.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Det här med nedläggning av butiker är naturligtvis olyckligt. De bakomliggande orsakerna är för komplexa för att enbart skylla på Socialdemokraterna. Men de har bidragit åt fel håll genom dessa idiotiska, dyra och onödiga ombyggnader av centrum. Det finns torg (även i Sverige) som varit på huvudsakligen samma sätt i 500 år – och de anses trivsamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.