Nordea har rört sig i kriminella kretsar

Nordea har rört sig i kriminella kretsar. Det är Danska Nordea ska  trots en varning från polisen  i flera års tid ha levererat sammanlagt omkring en miljard danska kronor i kontanter, framförallt i 500-eurosedlar, till kriminella växlingskontor. Det avslöjar danska TV2. Pengarna kan bland annat ha använts till penningtvätt som rör narkotikahandel och finansiering av terrorism.

Chefer för tre av dessa växlingskontor har dömts till långa fängelsestraff för penningtvättsbrott.
 Vi beklagar att vi inte reagerade mer kraftfullt tidigare. Vi medger att vi gjort misstag som vi ångrar, säger Julie Galbo, som är chef för Group Risk Management and Control på Nordea, till SVT Nyheter. Varningen kom 2011 och leveranserna skedde 2012 till 2015, enligt TV2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.