Vänstern skenhelig när det gäller arbetsmiljö

Vänstern skenhelig när det gäller arbetsmiljö. Har vänstern kunskap hur man jobbar med arbetsmiljöfrågor?. Jag är tveksam till detta efter att ha läst deras debattartikel Hur behandlar politiken personalen  en måndag för någon vecka sedan. Arbetsmiljöansvaret ligger i de flesta fall på närmaste chef som har delegationen att i stort vidta alla åtgärder som behövs. Det här inte första gången det händer inom ekonomienheten. Den gången rörde det inte någon tjänsteman utan det var vänsterns gruppledare Tamara Spiric som var orsaken.

Jag kom till stadshuset på morgonen och gick in på ekonomikontoret där satt Mikael Öhlund med den personal som jobbade med budgetfrågor och samtliga ville sluta då man ansåg att hon (v,s Tamara) i budgetarbetet kränkt deras sätt att arbeta och beskylldes för att inte leverera rätt uppgifter. Arbetsutskottets ledamöter delade senare personalens uppgifter.

Jag för min fel sa omedelbart att då måste vi vidta åtgärder och det måste ske en anmälan om detta. Det är dock en skillnad eftersom politiker inte har någon chef. Vi kollade upp hur vi som politiker skulle agera men kom till slutsatsen vi måste göra en utredning men kunde inte stänga av Tamara. Utredningen visade att personalen var kränkta efter det som riktats mot personalen och det vidtogs åtgärder hur vi skulle vidare. V nonchalerade detta och deltog inte i de utbildningar som hölls om vad som är en kränkning. Experter på arbetsmarknads lagar men skulle behandlas eftersom en politiker i lagen är uppdragstagare. Vid detta tillfälle förneka vänstern vad all andra kom fram till att det var kränkande behandling av kommunens personal på ekonomikontoret

Det var även mycket oroligt på tekniska kontoret gällande fastighetskontoret där Lasse Jakobsson (v) som var ordförande där flera av cheferna slutade sina anställningar som fastighetchef, men jag tror resultatet blev att han bad om ursäkt för det som kunde ha blivit en arbetsmiljöanmälan .

Vänsterpartiets angrepp i artikeln mot bland annat Hans Lindberg är osakliga och de kommentarer han gett är helt korrekta. Skulle man följa V,s linje skulle ju delegationerna inom arbetsmiljöarbetet ligga och fattas av politiken inom alla områden vilket självklart inte skulle fungera i praktiken och det är ingen skillnad på höga tjänstemän nära politiska ledningen som ekonomikontoret eller en chef på ett dagis. Det vore bra om V och även fler politiker lärde sig hur frågor om arbetsmiljöfrågor. Hans och även jag har varit ombudsmän i bland annat arbetsmiljötvistigheter och har fått lära oss hur ansvaret ser ut och de ärendena ska inte spridas vind för våg och kallas tystnadskultur. V borde tänka på vad säger eftersom de agerat som de gjorde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.