Svenska modellen ska utvecklas inte tvärt om

Svenska modellen ska utvecklas inte tvärt om. Socialdemokraterna går till val på att utveckla den svenska modellen och presenterade därför idag en handlingsplan för ett tryggare arbetsliv. Ett starkt samhälle och ett tryggare Sverige kräver ordning och reda på arbetsmarknaden och bra arbetsvillkor.

Sveriges ekonomi är starkare än på mycket länge, med hög tillväxt, låg arbetslöshet och rekordmånga människor i arbete. Vi vill se ett starkare samhälle med en bättre välfärd, snabbare integration och en kompromisslöshet mot brottsligheten.

En förutsättning för detta är ordning och reda på arbetsmarknaden och schyssta villkor på jobbet. Därför lanserar Socialdemokraterna en handlingsplan för en trygg arbetsmarknad, med förslag sorterade under tio punkter.
I handlingsplanen ingår bland annat:
” Avskaffandet av allmän visstidsanställning
” Bekämpande av arbetslivskriminaliteten
”Åtgärder mot missbruk av subventionerade anställningar
”Hårdare tag mot sexuella trakasserier på jobbet

Tryggheten på jobbet ger trygghet i vardagen och är grunden för det starka samhället. Moderaternas och Sverigedemokraternas politik leder till otryggare jobb och att svenska löntagare riskerar att drabbas av lönedumpning. Det kan vi inte acceptera, säger Stefan Löfven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.