Är Johan Örestig en god representant för Umeå Universitet ?

Är Johan Örestig en god representant för Universitetet. Det tycker i alla fall inte jag och skulle överhuvud taget inte tillåta mitt barnbarn att gå och studera med honom som lärare om nu en lektor undervisar eller bara sitter på rummet och sprider än det ena och än det andra om ledande politiker i kommunen och Bostadens VD . Han är Universitetslektor vid Pedagogiska institutionen. Hans pedagogik förstår jag inte när han säger i en ledare på ETC Någon jävla ordning ska det vara i en kommun Det han säger saknar grund och är ett påstående eftersom politiken inte fattat de beslut som han tycker är rätt.

Den blogg som han hade i fredags är hans bild av Umeå och jag har sagt en gång i en blogg att han är vänsterpartist och det dementerade han. I en senare blogg tog jag upp att han marknadsförde en affisch där det sas att Hans Lindberg hade en lön på 160000 i månaden vilket är en ren och skär lögn då den ligger nu runt 79 000. Han måste veta om att han är ansvarig utgivare för bloggen och den typen av lögner har då aldrig jag fått tillåtelse att skriva för VKs tidigare ansvarige utgivare.

Han påstår gång på gång att Bostadens försäljning av lägenheter var kuppartad och det är inte sant. I alla fall har vi fått information till vår partigrupp om innehållet och tyckte det var rätt. Vilket jag även vet att andra partigrupper har fått.Det fattades mycket pengar bland annat till underhållsåtgärder som alltid ska tas ut på hyran men man hade inte kommit fram i hyresförhandlingarna. Får man inte ut det som behövs kommer bolaget på obestånd och skattebetalarna ska inte så underhållet vilket är helt fel. Nu kunde man avsätta 100 miljoner mer till ökat underhåll och slapp även underhållet på de sålda fastigheterna, pengar som om rätt vore rätt skulle ligga på hyrorna. Nu blev det en ren gåva till hyresgästerna. Flera hus som såldes var även studentkorridorer

Jag skrev tidigare om den affisch han hänvisade till att den måste vara från någon vänstersekt eftersom det var den typen av skit som man brukar kasta på andra politiker. Den förändring han förslår i politiken finns inte och Centerpartiet är med och vill styra via alliansen och de vill att man ska jobba med breda lösningar även om de var emot vägsträckningarna samlades man under den gemensamma överenskommelsen som nu gäller. Jag är också helt säker på att inget parti sätter sig och bildar en regering med vänsterpartiet med nuvarande ledning som de har. Jag tycker det är synd att man inte provat Bore Skölds agerande när det gäller hans agerande i Bostadens försäljningen där han är styrelsemedlem. Jag tycker inte det stämmer med reglerna i Aktiebolagen för det ansvar en styrelseledamot har i ett AB

Örestig är lektor på pedagogiska institutionen och inte tycker jag hans blogg och även det han skrev i ETC stämmer. Han är en företrädare för Universitet i Umeå och jag kan inte med bästa vilja påstå att hans fruktansvärda utfall mot kommunledningen med Hans Lindberg och Anders Ågren är till gagn för Umeå Universitet. Umeå kommun har sponsrat massor med utvecklingsprojekt och medfinansiering av EU projekt genom åren, det är 100 tals miljoner men vi har inte ansett detta som lyxprojekt. Och att på det sätt angripa kommunen skadar självklart Universitetet. Det skulle inte heller förvåna att han skriver en del under sin arbetstid på Universitetet och hans angrepp på kommunen har starka politiska inriktningar med starka vänsterinriktningar och som jag skrev tidigare så ingår centerpartiet i alliansen.

12 kommentarer

 1. Jonas

  Jag tycker att Johan Örestig är en bra representant för Umeå Universitet. Vet att han dessutom är en mycket uppskattad föreläsare. Hans blogg, där han debatterar sakligt och välinformerar, gör heder för den lokala demokratin. Jag tycker att Umeå ska vara stolta över det engagemang Örestig uppvisar!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Rn som debatterar och inte håller sig till sanningen ger jag inte mycket för. Jag tog jag upp i bloggen bland annat

   • örjan

    Det finns din sanning och det finns andras sanning så funkar det vänner o ovänner emellan, men som samhällsstöttare måste man hålla sig till den empiriska sanningen. Hur man kommer fram till hur den empiriska sanningen är framtaget och finns en hel bok (forskningsmetodik)att läsa för den som vill. Jag kan garantera att det finns inte ett ord om någon som vill jävlas, sätta käppar i hjulet, fake news och liknande men absolut lockande och ett absolut hot för den som vill ta genvägar, mobba, skrika, förtala, stjäla, hota, säga att allt detta bara är för att sätta dit någon, typ Du

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Det jag har sagt det är att jag har ingen respekt för de som ljuger. Han visade en affisch och han stod då upp bakom den att Hans Lindberg hade en lön på 160000 i månaden och det är en ren och skär lögn och han har inte bett om ursäkt heller

 2. Victor Lindgren

  Johan är toppen och jag tror han för många människors talan. Det är fantastiskt att han tar sig tid att debattera och syna lokalpolitikers beslut, trots en engagerad heltidstjänst som lektor på umeå universitet. Sånna som Johan behövs verkligen med tanke på umeås kaotiska senaste 5 år. Tål kritik och motstånd Lennart eller sluta med politiken, helt alltså.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag kan inte dela din uppfattning eftersom han har farit fram med lögner i sin blogg. Jag har i alla tider som politiker haft respekt för andra människors uppfattningar men den försvinner omedelbart när man ljuger och det har han gjort.Han har säkert gott om tid på universitetet

   • Jonte

    Du sitter själv och ljuger i samma inlägg som du påstår att han ljuger. Vilken ironi. Jag tror tyvärr att du saknar självinsikt och inte förstår hur lustigt det blir när du säger att han farit fram med lögner i hans blogg samtidigt som du hittar på egna lögner om hur han sköter sitt jobb. Det går tyvärr inte att ta dig seriöst längre. När en politiker börjar ta till så här låga personangrepp är min fråga, hur bra representant är du egentligen för socialdemokraterna? Jag skulle aldrig låta mina barnbarn rösta på ett parti som låter en medlem bete sig så här.

    Till skillnad från din blogg så är Johans blogg saklig, fylld med fakta och enkel att förstå.

 3. "Kajsa"

  Den akademiska vänstern, som för övrigt har väldigt lite gemensamt med dem man säger sig representera, har som mål att till varje pris misstänkliggöra S. Att den blåbruna sörjan växer till sig långt ut på högerkanten det struntar man fullständigt i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.