Många år i medborgarnas tjänst

Många år i medborgarnas tjänst. I måndags gjorde jag mitt sista kommunfullmäktige men fick mitt första uppdrag den 1 januari 1981. Så idag har jag haft uppdrag för Socialdemokraterna i 37 år och 8 dagar. Jag hoppas att några uppdrag kan jag ha kvar men är glad att slippa KF som jag tycker har urartat. I fullmäktige som jag kom in 1985 som ersättare och efter valet 1988 hamnade jag i kommunledningen där jag blev kvar till och med 2014 utom december då jag hade avsagt mig uppdraget i Fullmäktige.

Jag tycker det har varit spännande och Torsten W Persson ringde mig ofta under 2000 sedan jag blivit kommunstyrelsens ordförande 1995 när Margot Wickström blev ordförande i Svenska kommunförbundet. Jag har till och med styrt under 2 perioder med Vänsterpartiet år då vi varit mindre än alliansen och bland annat förra mandatperioden med V men deras agerande i slutet av den perioden blev nog slutet för samarbetet, de spred en massa lögner om oss och hade även blivit anmälda av personalen på ekonomikontoret för kränkande behandling och det var deras gruppledare Tamara som gjorde det.

Det har varit roligt att tillsammans med mina partikollegor fått för Umeå dit vi är idag och vi har också i de flesta fall fått flera andra partier med oss och det vill jag tacka för. Har också fått mycket uppmuntran och hejarop från medborgarna i Umeå trots att media försökt skapa en anna bild av mig än den person jag är. Som sagt är och har varit ett nöje att leda Umeå dit vi är och den uppskattning vi från också från andra kommuner. Fullmäktige är över och det saknar jag inte för jag kan ju gå dit och prata med de vänner jag fått i andra partier.

VK gjorde ett reportage i dagens tidning av korta avsnitt och det kommenterar jag inte. Nu blir det att gå och heja på Björklöven som jag tycker har gjort sämre matcher än jag hoppats på.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.