Internationella Friidrottsförbundet vad är det

Internationella Friidrottsförbundet vad är det. Det är dags att en gång fundera över vilken typ av organisation är det. För det första måste man fråga sig varför man lägger ett VM i ett land som överhuvud taget är helt olämpligt som arrangör av ett VM. Det första är att det finns ingen kultur i friidrott och har ett klimat som är helt olämpligt för friidrott. Vi såg hur det såg ut i maraton för damerna som dessutom gick under natten lokal tid. För det andra finns det inget intresse och det är ett hån mot alla idrottsmän och kvinnor som i stort sett får tävla inför tomma läktare. Idrott ska arrangeras där det finns en publik som kan sporten. Jag tyckte det såg för djävligt ut när 100 metersfinalen avgjordes inför i stort sett tomma läktare.

Om vi funderar vidare vad förbundet står för måste de som styr nu vara de som dödar friidrotten totalt. Jag tänker på det som kommit till kännedom den sista tiden för man till och med våld tvingat kvinnor att tvångsopererats för könsidentieferingens. Jag tycker det synsättet liknar på det sätt som Hitler klassade människor. Det måste vara det mest kränkande en kvinna kan utsättas för. Som tur är den en kvinna som vägrat sig att finna sig i de regler som IAAF har. För det tredje är det väl dags att media som brukar granska även granskar hur förbundet kan lägga ett VM i ett land som Qatar. Ingen ska inbilla mig att det beror på att man gör det bästa för friidrottens skull. Se bara hur landet behandlar vilka kläder kvinnor som inte tävlar ska ha på sig.

Även internationella fotbollsförbundet har lag VM i fotboll dit. De är kända för att det funnits mutor och bestickningar av ledamöter så det kan även ha funnits där. Jag tycker idrotten håller på att tappa ansiktet på det sätt man fördelar var VM en ska läggas. Det är också dags att vi synar våra Svenska förbund som sitter med i dess internationella hur de agerar när det gäller att utse arrangörer. Vill fotbollen finns det flera Europeiska länder som kan arrangera ett VM i fotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.