Hur många flyktingar ska Sverige ta emot

Hur många flyktingar ska Sverige ta emot. Det är en diskussion som tas i de flesta partierna och buden har varit många. Det finns Socialdemokratiska kommunalråd som blivit orättvist hackade på av andra Socialdemokrater. Det är bland annat vår gamle partisekreterare Lars Stjärnkvist numera kommunalråd i Norrköping Jimmy Jansson som styr Eskilstuna med M och C för andra perioden. Jag tycker de har rätt att man måste ha ett tak i hur många man kan ta emot. De kommuner som har en dålig ekonomi måste kunna klara av att ta emot flyktingar och staten måste ta sitt ansvar.

Nu har även Aida Hadzialic gått på den linjen. Jag tycker även att det behövs ett tak. Det är svårt om man både har bostadsbrist och ont om pengar. Jag tror även att det är i tider som nu som man ska slå fast hur många vi kan ta emot och hur man ska klara att så snabbt som möjligt få ut dem i arbetslivet. Jag tycker inte man har lyckats med att få ut folk i arbete och jag tycker man först ska ut med dem i jobb och där parallellt börja med svenskundervisning. Så här skrev Omni om nya regionrådet i Stockholms län

%Ï SVENSKT MOTTAGANDE Den tidigare gymnasieministern Aida Hadzialic (S), som nyligen gjorde comeback som regionråd i Stockholm, vill se en återgång till hur migrationspolitiken såg ut på Göran Perssons tid och efterlyser ett samarbete med Moderaterna i frågor som rör migrationen.

 S och M tog ett ordentligt grepp om migrationspolitiken tillsammans. Det finns anledning för oss att göra något motsvarande även i framtiden, säger hon till nyhetsmagasinet Fokus.
Med tanke på det stora mottagandet av nyanlända som kom under flyktingvågen för ett par år sedan menar hon att Sverige nu kanske ska ligga lägre än många andra länder, så att vi får möjlighet att skapa ordning i situationen . Slut citat Omni

En kommentar

  1. Johan

    Har du själv någon idé hur vi kan nå ned till nivåerna under Göran Perssons tid? Att endast sådär 5 000 personer fick uppehållstillstånd på skyddsskäl och lite annat 1996 berodde ju såklart inte främst på Perssons politik utan på omvärlden. EU lär ju inte lösa frågan kring fördelning själva, hur tänker du som har styrt en kommun, vad kan exempelvis Umeå göra för att hindra personer att söka sig hit om vi känner att måttet är rågat? (Vilket de flesta kanske inte tycke det är idag) Vad kan egentligen Sverige göra för att bli mindre attraktivt som land att söka asyl i? Det är väl svårt att hindra personer att söka asyl just här? Det handlar ju inte om ett aktivt ”mottagande” utan mer att personer söker sig hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.