Efter att ha sett Dokument utifrån i går om AI tror jag på framtiden

Nog är framtiden ljus med ny teknik. Jag såg igår Dokument utifrån som handlade om AI som betyder Artificiell intelligens och nog var det fantastisk hur mycket datorerna kan lära sig och hur snabbt den tänker. Man spelade till exempel ett spel och då lade datorn som jag kallade motspelaren ett drag som man aldrig hade sett. Datorn vann tre av fyra spel och Världsmästaren ett.

Jag vet att det finns de som tvivlar på AI men det gör definitivt inte jag. USA lär ha legat i fronten men kineserna är nog ikapp i dag. Förarlösa lastbilar, hur man tidigare kunde se om en kvinna skulle få bröstcancer eller inte och att man kunde ta bort cancern eller inte. För att kunna göra detta fanns tusentals bilder som datorn då bestämmer vad som ska göras. Programmet visade även hur snabbt företag kom till och gjorde enorma framgångar.

Det är klart att det blir ett annat samhälle där jobb försvinner och nya kommer till. Spännande att se hur vård och omsorg kan använda AI men även från skolan och undervisningen. Kanske kan utvecklingen göra att vi kan genomföra 6 timmars arbetsdag. Ni som har SVT play kan gå in och titta på programmet. Förhoppningen är att Sverige kan vara med på tåget eftersom vi är en industrination. Förhoppningen blir att även i de länder som fattigdom som råder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.