Det finns ingen som helst vinst genom att förstatliga skolan

Det är ingen vinst att förstatliga skolan. Det brukar bara vara kommunister som vill förstatliga verksamheter men nu är det flera.Varför förstatliga skolan? Liberalerna lokalt har tagit upp det i sin blogg. Han är troligen för ung för att veta hur det fungerade när den kommunaliserades. Det var bland annat en djäkla diskussion om detta med delningstal som avgjorde hur klasserna ser ut. Minns jag inte fel så hade kommunerna ansvaret för lokalerna. När det så gäller innehållet i dagens skola styr staten detta med skollagen som tyngsta argument.

En statlig skola skulle innebära att staten satte till regionala styrelser som skulle styras av statliga intressen och komma längre bort från medborgarna så tycker att demokratiaspekten ska vägas in. Jag har svårt att se vad som skulle bli bättre med att staten styrde. Jag tycker inte staten har en bra styrning över försäkringskassan, arbetsförmedlingen, Trafikverkets och många andra myndigheter. Det måste väl även liberalerna se och det är ingen skillnad om vilken regering det är

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.