Jag tror moderaterna vill privatisera sjukvården.

Vill moderaterna privatisera sjukvården. Jag tror att det finns en stor risk att detta kommer att ske om högerblocket får tillräckligt med mandat när nästa val hålls. Det är Finansregionrådet Irene Svenonius (M) vill avskaffa landets regioner och i stället låta staten, alternativt i kombination med privata försäkringar, finansiera vården. Dessa ord kommer från henne i Ekots lördagsintevjuv. Som ni ser vill hon inte ha kvar en regionalisering av vården och att staten ska gå ifrån beskattning till att den andra delen till privata försäkringar.

Det är de amerikanska modellen hon företräder där de som har råd tecknar privata försäkringar och samhället har kvar någon liten bassjukvård. Att gå ifrån den modell vi har och privatisera sjukvården är helt fel. Den skattefinansierade sjukvården är en viktig del i välfärdspolitiken. Det är behovet av sjukvård dom ska vara ledande för sjukvården och inte hur stor plånboken är. Jag tror även om vården i fortsättningen kommer att kunna börja arbeta med AI skulle ge kortare köer och fortare till rätt diagnos och därmed tidigare behandling och bättre resultat som gör folk friskare. Den ekonomin har inte enskilda företag men det kan samhällsägd sjukvård göra.

Jag är även helt säker på att närheten till universiteten på de ställen det finns Universitet skulle inte fungera mot företag. Jag tror inte det var en slump att det regionråd som har dem största regionen inte går fram med ett sådant test utan att ha partiet moderaterna med sig. Jag tror att Moderater, Kristdemokrater och Sverigedemokrater mycket väl är beredd att sudda ut den generella välfärdspolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.