Donald Trump ska idag hålla ett stort valmöte i Tulsa och nog finns det olika risker

Spänningen stiger i staden Tulsa i Oklahoma inför president Donald Trumps stora valmöte i staden under lördagen. Såväl Trump-supportrar som motdemonstranter har samlats och oron för våldsamma konfrontationer såväl som en förvärrad smittspridning växer, skriver Washington Post.
Idag ska Donald Trump hålla ett stort valmöte i Tulsa. Man är mycket oroliga över vad som kommer att hända där då man tror att det totalt kommer att vara mer än hundra tusen människor. Oron ligger på flera områden bland annat hur många människor är det som är smittbärare som kommer dit. Sedan har haft stora demonstrationer i USA sedan polismorden och Black loves och andra grupper är där.

Det är också en demonstration i närheten som ska fira årsdagen av slaveriets upphörande beslut. Mötet hålls inomhus och är det största mötet sedan avstängningarna i USA. Det har inte framkommit vid vilken tidpunkt mötet ska hållas så att när vi får veta hur det gått där vi kanske inte vet förrän i morgon. Jag tror själv att det kommer att bli oroligheter i Tulsa för jag gissar även att Donald Trump har sina anhängare som kan drabba samman med andra intressegrupper och demonstrationer.

Jag lägger här ut en artikel från Omni som jag citerar i dess helhet och så här ser den ut.
”Tidningen berättar bland annat om hur en demonstrant med en Black lives matter-skylt fick svaret ”All lives matter” från Trumps fans på platsen. Bara någon kilometer från arenan där Trump ska hålla sitt möte har tusentals samlats för uppmärksamma Juneteenth, dagen då slaveriet förbjöds i USA. Mötet i Tulsa tros bli en av de största inomhusevenenemangen i USA sedan nedstängningen i mars, skriver AP. Omkring 100 000 människor tros ta sig till de centrala delarna av staden. ” slut på citatet

En kommentar

  1. Karl

    hoppas dom inte sabbar demonstrationen nå mer så fräkt att vifta med dom flaggorna framför BLM.
    kan inte trump historia dom som har haft slavar i många år.
    vi vill inte ha det igen fattar han inte det.
    allas lika värde gäller hela värden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.