På en köttfabrik i Tyskland har över 1000 personer smittats av Corona

Så var då årets kortaste natt över. Midsommarhelgen verkar ha varit ganska lugn även om professorn Björn Olsen varnar för ökad smittspridning då avstånden krymper med antalet snapsar. I Tyskland ökar nu smittspridningen och man är nu på R-talet är nu på 1,79 från att i fredags varit på 1,06 i fredags. Det är en mycket snabb ökning. Jag tror dock inte att allt beror på den köttfabrik som har mer än 1000 personer som är smittad. Det är flera länder bland annat Tyskland som har lättat upp på reglerna. I Finland är inte vi västerbottningar välkomna ännu trots att Västerbotten har en mycket låg smittspridning. Hotellen i Vasa har få gäster då sommartiden är en tid då många svenskar brukar semestra där. Power Park nöjesfält lider och när inte svenska kommer dit.

Jag lägger in och citerar två artiklar från Omni som handlar om Tyskland.
”Över 1 000 personer som arbetar på en köttfabrik i den tyska staden Rheda-Wiedenbrück har visat sig vara smittade av coronaviruset, rapporterar Ekot. Nu ska specialutbildad militär sättas in för att testa ytterligare 5 000 anställda vid fabriken, som tillhör koncernen Tönnies.
Fabriken är en av de största i Europa sitt slag och utbrottet har nu startat en debatt om arbetsförhållandena i köttbranschen i Tyskland. Enligt DN har skolor och daghem i regionen där fabriken ligger stängts. Delstaten Nordrhein-Westfalen hoppas dock kunna undvika en total nedstängning.
– Än så länge kan vi lokalisera smittan. Utbrottet hos Tönnies utgör en enorm pandemirisk, säger ministerpresident Armin Lasche till Süddeutsche Zeitung.

I Tyskland har R-talet som anger hur snabbt coronaviruset sprider sig nu stigit till 1,79 enligt daglig data från Robert Koch-institutet som Reuters rapporterar om.
Det är en ökning från fredagen då R-talet var 1,06. R-talet anger hur fort smittan sprids vidare. Är R-talet 1 innebär det att varje smittad person smittar ytterligare en person. För att smittspridningen ska vara på avtagande krävs ett R-tal under 1.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.