Jag tycker att regeringen ska lita helt på Folkhälsomyndigheten och Tegnell

Hur kan regeringen göra en annan bedömning än expertmyndigheten när det gäller publik på idrotten och kulturevenemang. Det verkar som om man inte ser idrotten och kulturen som en näring. Man har kastat pengar efter företagen till och med enskilda firmor. Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell sa i går efter regeringens presskonferens att han tyckte att en publik på 500 personer kunde man tänka sig. Regeringen har varit ute på en remiss om att man kunde tänka sig 1000 personer.

Nu gör man egentligen en fullständig nedstängning. Orsaken är ju en ökad smittspridning men det tycker jag är en dålig ursäkt. Idrotten blöder när man nu har kostnader för löner och annat och det är ingen dans på rosor ekonomiskt för idrott och kultur och jag tror det inte dröjer alltför länge innan det blir inställda betalningar. Nu gäller det att omedelbart att öppna börsen och säkerställa att man kommer med pengar för att undvika konkurser för konkurser blir ett måste då många inom idrotten drivs som aktiebolag. Svenska samhället har inte råd att missa de stora folkrörelserna som finns inom idrott och kultur. De som kan klara sig är elitklubbarna inom fotboll och ishockey som har mycket stora intäkter från TV sändningarna. Jag säger kan klara sig inget annat.

Jag delar de som säger att det sker en negativ särbehandling av idrott och kultur mot andra näringar och förstår inte varför man inte litar på Tegnell och hans styrkor hela tiden. Politiker är ju inte utbildade i virus och inte heller tjänstepersoner på regeringskansliet. Man har ju myndigheter för att de är experter.

3 kommentarer

  1. Svenne

    Vad menar du med ”till och med enskilda företag” menar du att de är sämre än andra. Vet du hur många som jobbar i enskilda företag ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.