Idag är det de treåriga hästarnas stora dag på Solvalla

Idag är det mycket fina tävlingar i trav på Solvalla. Det är en massa finaler i de olika klasserna och samtidigt är det treåringarnas penningstinna tävlingar bland annat Oaks som är en tävling för svenskfödda treåriga ston men en segerpremie på 1,4 miljoner i första pris. Det är ett mycket öppet lopp men jag tror att Erik Adielsson vinner med Barbro Kronos som tränas av som tränas av Svante Båth som har en vana att vinna stora unghästlopp. Men jag törs trots detta inte spika henne då det är för hårt motstånd för att spika. Loppet går som avdelning 4 på V75

Det andra stora loppet är Svenskt Travkriterium som är ett lopp över distansen 2640 m och det är är ett lopp som är öppet för alla svensk födda hästar med 2 miljoner i första pris. Som ni ser är det en högre prissumma där än i loppet som endast är öppet för ston. Det är också ett mycket svårtippat lopp men där tror jag på San Moteur som körs av Per Lennartsson men tränas av Björn Goop, men jag tror att han troligen är i Frankrike och kör. Däremot kommer jag inte att spika honom på dagens V75 och det är avd 6 i V75.

Jag tycker det är en svår omgång och har inte ännu bestämt mig om jag ska ha en eller två spikar. Jag har funderingar på om jag ska spika Lipstick Tooma i avd 3 som körs av Johan Untersteiner men den är när jag skriver en stor favorit och ska man vinna stora pengar då måste en storfavorit mest troligt förlora. Den andra stora favoriten startar i sista loppet och har nummer två och körs av en av de duktiga bröderna Ljuse och det är Magnus och hästen heter Pleasure For Cash. Jag kommer idag att vänta ett tag innan jag lämnar in systemet och bestämmer mig för spik eller spikar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.