Trump fattar nog inte hur det fungerar med poströstning

Donald Trump tror jag inte fattar att demokratin ska gälla i USA. Han är inne på att poströstningen är ett sätt att rigga valet. Han som troligen hade fått hjälp från Ryssland att påverka valet och i veckan kom ett kvitto på detta. Putin har ju vett att USA och Ryssland inte ska lägga sig i varandras val. Hans republikanska parti litar helt på att valet med poströstning är ett säkert valsystem.

Så här skrev Omni i torsdags om valet i USA. USA:s president Donald Trump upprepade på torsdagen sin teori om att det amerikanska presidentvalet kan vara riggat, rapporterar New York Times. När han mötte reportrar utanför Vita huset sa Trump att poströstning är ”ett stort lurendrejeri”.
– Vi vill se till att valet är ärligt och jag är inte säker på att det kommer att vara det, sa Trump.

Trump har mött hård kritik sedan han i en intervju på torsdagen vägrade säga att han kommer att gå med på ett fredligt maktskifte om han förlorar valet. Det har bland annat fått republikanernas ledare i senaten, Mitch McConnell, att gå ut och lova att en maktövergång kommer att ske under ordnade former. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.