Donald Trump betalade 750 dollar i skatt när han valdes till president under 10 av de 15 senaste åren betalade han ingen skatt alls

Inte undra på att han har varit rädd för att visa sina deklarationer. Har han aldrig tagit ut någon lön från sina bolag för jag antar att han driver verksamheten i bolag. Han har i alla fall hundratals företag. Nu kan jag inte det amerikanska skattesystemet men nog han haft några inkomster. Har han varit sådan låginkomsttagare hur har han då bland annat haft råd med det boende han haft. Jag tror att han är en notorisk skattesmitare och har säkert haft många jurister som hittat alla kryphål som säkert finns även i USA.

Så här skriver Omni om hans inkomster.
USA:s president Donald Trump betalade 750 dollar i skatt året han blev vald till president, vilket motsvarar 6 856 kronor. Det visar deklarationer från Trump och hans hundratals företag från de två senaste decennierna, som New York Times har tagit del av. Under sitt första år i Vita huset betalade han ytterligare 750 dollar i skatt.

Under tio av de femton senaste åren har han inte betalat skatt alls, skriver tidningen. Orsaken uppges vara att han deklarerat betydligt större förluster än inkomster.

Enligt tidningen visar deklarationerna en annan bild än den Trump säljer in till allmänheten. Där framstår han som en affärsman som drar in hundratals miljoner dollar per år – men ändå lyckas göra stora förluster för att undvika betala skatt. Trump uppges också ha skulder på flera hundra miljoner dollar.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.