MP och V inbillar sig att deras nej till Lysekil har påverkat Preem

Ni får ursäkta att jag säger inbillar sig att deras agerande har påverkat Preem. För så väl känner jag de större bolagen och de flesta andra att de skulle ta hänsyn till dessa partiers ställningstaganden är helt uteslutet. De ger över huvud taget inte mycket förtroende för först för miljöpartiet och sedan vänsterpartiet.

Det är sanningen däremot tror jag att orsaken är precis som de sagt i alla intervjuer. De ska ju satsa på förnybara bränslen vilket jag tycker är bra. Däremot ger det möjligt att fortsätta köra på tjockolja på de flesta haven och det ger fortsatt utsläpp av bly. Där har vi tyckt att när det gäller bränslen på båtar så ligger det en stor nackdel för båttrafik på våra vatten där vi har mycket strängare krav på dieseln än vad på många andra vatten.

I medelhavet och tex utanför Norge får man köra på en diesel som innehåller mycket bly och som därmed är mycket billigare. Det är därför den färja som byggs nu för trafik till Finland ska gå med helt andra drivmedel. Jag tror bara med denna utvikning att Preem analyserat framtiden och de drivmedel som kommer att bli aktuella ser annorlunda ut.

Jag tror som jag skrev inledningsvis inte att MP och V kunnat påverka ett enda dugg Preems beslut. När det gäller utsläpp för framtiden tror jag hela sjöfartsnäringen i hela värden bör samlas och diskutera framtida bränslen för jag är säker på att det behövs bestämmelser som är likalydande eftersom båtar i alla fall de stora båtarna med mycken last trafikerar hela jordklotet. Det är väl snart bara USA som tror på gamla bränslen och så länge Trump styr är de klimatförnekare trots att tecknen på att vi måste agera för att ska vi rädda jordklotet är det bråttom. Jag tillhör de som kan ny teknik har framtiden för sig och ger också många nya jobb och speciellt om vi ska ta hand om all skit som är gömd i naturen och i dess mark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.