Vilket märkligt agerande av V:s gruppledare i Umeå att hoppa av och behålla de politiska uppdragen

Märkliga saker händer i vänsterpartiet i Umeå. Gruppledare för partiet i kommunen har varit Ulrika Edman som därmed haft de tyngsta och högst arvoderade uppdragen där KS au är arvoderad till 70% om man inte har ett uppdrag i planeringsutskottet. Det tror jag inte hon har men sitter nog i båda skolstyrelsenämndernaNu tror jag inte Edman sitter i PLU. Hon säger sv sig det som ligger inom partiet nämligen
gruppledare i kommundelen. Det är då något som aldrig tidigare hänt bland något parti I Umeå då det alltid var gruppledaren som har det tyngsta uppdrag

Jag är ser det som mycket märkligt att hon sitter kvar på de politiska uppdragen och att partiet godkänner detta är märkligt. Likaså är jag förvånad över att man har en vice gruppledare och jag ifrågasätter om partiet utsett Bore. Vi som är och har varit gruppledare brukar alltid prata med varandra om hur processerna att utse företrädare går till och att V har utsett en vice har jag aldrig varit med om. Varför vi diskuterade processerna för vi samrådde mycket när valen skulle göras och mandatens fördelning mellan kartellerna och i dessa. I VK säger alla att de inte fått reda på någonting.

Hon är nog den politiker som har mest uppdrag och sitter i kommunledningens arbetsutskott, och många flera nämnder som ledamot. Men alla uppdrag ska hon ha kvar och därmed alla arvoden. Jag vet att hon inte har den största närvaron i AU men där får hon inga avdrag däremot får ju den som träder in i au och Plu sammanträdesarvoden och de två är det som ger en heltid. Det hela är mycket märkligt. Åsa Bäckström är den som uttalat sig i VK och sagt att det blivit en nedmalning i interna sammanhang och i kontakter med andra politiker. Av detta framgår att hon har interna problem i det egna partiet

Som vanligt i V är det allt männens fel som får skulden för allt som händer. Ingen kvinna gör några fel.Det var lika dant när tjänstekvinnorna på ekonomikontoret gjorde en anmälan mot Tamara för kränkande behandling och då deltog inte V i de åtgärder vi skulle göra för att förbättra arbetsmiljön och samtidigt var oroligt på samma sätt inom tekniska men valde att inte gå vidare. Utredningen visade att Tamara gjort fel men ingen i V kunde erkänna . Det som skett förstår inte jag att hon ska behålla alla uppdrag och vara kvar i de funktioner hon ör invald i. Då tolkar jag som det att hennes problem är att hon inte kan leda och hålla ihop gruppen. Det är en katastrof för demokratin om inte det är gruppledaren som har de stora uppdragen och vara ”partiledare” i gruppen. V har ju snart kongress och skulle tippa att hon var sugen på det uppdraget i partiet men det kanske inte blev som hon tänkt. Men att inte ha en gruppledare kan väl inte medlemmarna i V i Umeå finna sig i. Tala om ett kaos och ett märkligt beteende. Tur att man inte är aktiv i V i Umeå och mycket märkligt när man dessutom har sin avgående partiledare i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.