OECD rapporten som placerade Sverige i botten när det gäller smittspårning var en ren och skär lögn då man räknat fel

Nu är det ett stort jobb för alla som spridit OECD rapporten som att Sverige var sämst i klassen när det gäller smittspridningen. Det var inget annat än en ren och skär lögn. OECD hade helt enkelt räknat fel och så här skriver Omni om detta

OECD-rapporten som nyligen pekade ut Sverige som sämst av de undersökta länderna på att minska smittspridningen, hålla nere R-talet och skriva ut coronapatienter från iva innehåller felaktiga beräkningar, rapporterar SVT Nyheter.
Organisationen har blandat ihop antalet utförda tester per vecka och dag för fyra länder, bland annat Sverige.
– Värdet var sju gånger för högt. Enligt dem låg vi nästan i topp när det gäller antal tester och det stämmer inte, säger Anders Björkman, professor i infektionssjukdomar vid Karolinska institutet, och tillägger att ”det är skrämmande och häpnadsväckande” att faktafelen har släppts igenom.
OECD medger räknefelet och säger att rapporten kommer att uppdateras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.