Svenskorna i världstoppen när det gäller längdskidåkning och även i skidskytte medan herrarna i de flesta fall är chanslösa

Vinterstudion är nu i full gång och igår inleddes tävlingarna i Finland med sprint för både damer och herrarna. Inte helt oväntat blev det bra resultat gör damerna. Men inte trodde jag att vi skulle ha fyra stycken i final varav av 3 var bland de tre första. Svan blev etta,Dahlqvist 2:a, Sundling 3:a och Ribon 6:a. Ebba Andersson nådde inte ens kvarten och inte heller Moa Lundgren som hade fortfarande hade mycket ont i sin hand.

När det gäller herrarna misslyckades man helt eller så är de inte bättre. Det är mycket märkligt att det finns nästa hur många damer som helst som kan blanda sig i topp striden på sprint och även ett par stycken som till hör den absoluta världstoppen över längre distanser där Ebba Andersson blev tre på 10 km klassig stil där Frida Karlsson blev 2:a efter Therese Johaug som vann. Nu djävlades hon inloppet 2 ggr när hon hann upp Ebba som startade 30 sekunder före då hon ropade ur spår men inte äkte förbi för hon troligen inte hade ork eller Ebba åkte för fullt.

Men vad är det som gör att det inte kommit fram några riktigt duktiga herrar. Visst är William Poruma lovande men det är många herrar som varit lovande men aldrig hamnat i världstoppen där vi helt saknar någon som kan vara med och konkurrera medan vi bland damerna har hur många som helst. Har inte grabbarna tillräckligt stark vilja att träna tillräckligt hårt för att nå toppen i världen eller är det beroende på att de tränare herrarna har inte räcker till för att forma världsstjärnor. När jag skriver den här bloggen pågår herrarnas 15 km och knappast någon kommer att bli bland de 20 bästa. Däremot har finnarna kommit tillbaka.

När det gäller skidskytte är det även samma förhållanden som bland herrarna. Idag på förmiddagen var det distansen för herrarna och där blev Samuelsson bäste svensk på en 6:e plats och herrarna har problemet att de är för dåliga på att skjuta och Samuelsson hade två bom. Idag dök det upp en ny norrman som sköt felfritt och åkte skidor bra och vann före Boe den yngre. Skidskyttet för damerna är kvar och där brukar man vara i toppen och Elvira Öberg är ett riktigt löfte och hennes stora syster Hanna tillhör redan idag de bästa i världen men de andra svenskorna är inte alls dåliga utan kan hamna långt upp på prislistan. Jag kan bara konstatera att de finska myndigheterna har en bedömning som varit hårdare mot Svenskorna i Levi än vid de tävlingarna som nu skett i längdåkningen och skidskyttet vilket är obegripligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.