Stora demonstrationer i Polen mot en hårdare abortlagstiftning

De polska folket håller på att resa ragg mot regeringen. Det gäller den hårdare abortlagstiftningen. Det är bra att folket reagerar mot detta och kvinnans rätt att völja abort. Det är en inskränkningen av kvinnorna ska tryckas tillbaka vilket sker i de allra flest länderna där högern styr den extrema höger som har kommit efter kommunisterna i öststaterna

De polska massdemonstrationerna mot hårdare abortlagstiftning har vuxit till en revolution mot den sittande regeringen, säger en av protestledarna, Klementyna Suchanow, till AFP.
Protesterna med uppemot 100 000 deltagare började efter att en domstol förra månaden slagit fast att aborter på grund av skadade foster strider mot landets grundlag. Men sedan dess har demonstrationerna även kommit att handla om arbetslöshet, utbildning, kultur och den katolska kyrkans stora makt i det polska samhället.
– Det är en revolution som vi inte kan stoppa. Det är en revolution som redan har vunnit eftersom den har förändrat Polen och som genom ungas engagemang kommer att bära frukt under många år framöver, säger Suchanow.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.