Hur kan man spela in Paradise hotel när man ser att övergrepp sker

Det är en skam över de som producerar och gör Paradiset hotel. Nu har en kammaråklagare berättat att man ska inleda en förundersökning. Det är en tid sedan hela säsongen plockades bort från via play. Det gjordes då det kommit ut att två kvinnor anklagat en manlig deltagare för övergrepp. Vad som är märkligt är att om jag förstått serien rätt så är kameror på hela tiden och då finns säkert allt inspelat. Då är frågan jag ställer mig varför stoppar man inte alltihop omedelbart, tar bort honom och anmäler honom för övergreppen som det nu talas om och som man stoppar upp inspelningarna. Agerandet är inget annat än att det stimulerar angrepp mot kvinnor. Lägg ned skiten för all framtid

Så här beskrivs det i Omni i två artiklar
En förundersökning har inletts efter de misstänkta övergreppen i dokusåpan Paradise hotel. Det bekräftar kammaråklagare Charlotte Frisack Brodin för DN.
För några dagar sedan plockades hela säsongen bort från Viaplay efter att två kvinnor anklagat en manlig deltagare för övergrepp.
– Jag kan inte säga så mycket just nu annat än att vi nu vidtar initiala åtgärder. Det vi kommer att börja med är att hålla förhör med de inblandade, säger Frisack Brodin till tidningen.
Hon vill inte berätta vilken brottsrubricering som satts på ärendet.

I en kulturdebattartikel i Göteborgs-Posten frågar sig journalisten Essy Klingberg varför Paradise hotel-produktionen tyckte att det var en bra idé att ”sända ut övergrepp som tisdagsunderhållning”.
Klingberg menar att utvecklingen för reality-tv har stått still och produktionsbolagen rutinmässigt jobbar för att leverera chock och provokation till tittarna.
”Det är dags att erkänna att hela formatet dokusåpa är oetiskt”, skriver hon.
Frågan lyfts även på Aftonbladets ledarsida. De skriver att tv-bolagens brist på agerande handlar om en uppfattning om att det som sker i reality-tv inte sker i det verkliga livet, och att det finns en uppsjö med exempel på när deltagare farit illa utan att det har fått några konsekvenser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.