Kommer Ågren (M) Larsson (C) Westerberg (L) och Kerr (KD) att tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna i Umeå kommun

När det gäller hur en framtida regering ska kunna se ut vet vi att alla borgliga partier förutom Centern inte kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. Inför det senaste valet sa öve moderaterna nej. Men för mig var det självklart redan då att det var en ren och skär lögn av Ulf Kristersson. Han tillhör ju extrem högern inom moderaterna och en känd kuppmakare. Det syntes när han lyckades peta Batra för att hon kunde tänka sig prata med SD petades hon. Sedan tog Kristersson över och så fort valet var över så närmade sig både den kristna högern med Ebba Busch och M Sverigedemokraterna. Inte förvånande för så hade det fungerat i Skåne. De som inte ville samarbeta med ett främlingsfientlig parti och med rötterna i Nazismen C och L kom Januariavtalet till. Sedan kom högerflanken i Liberalerna till makten i L och då har även de krupit under täcket med ett parti sprungen ur Nazismen.

Det var egentligen en liten lång inledning på hur ska man hantera Sverigedemokraterna regionalt och lokalt. Under min tid då var man från M inte intresserad av Sverigedemokraterna men då ska man komma ihåg att det var under Reinfeldts tid och jag tror inte han heller var intresserad av ett samarbeta med ett parti på den extrema högerkanten och den bakgrund som SD är sprunget ur. Nu har moderatledaren den nye helt bytt politik där han är mycket längre ut på högerkanten än Reinfeldt. Har sett att Anders Ågren ställer upp som lydigt budskap då jag tolkar det som om Anders gått ifrån den uppgörelse vi muntligen hade att inte ha att göra med Sverigedemokraterna. Jag skulle tippa att både Anders och Kerr gärna kan samarbeta med SD. Westerberg gör säkert som Ågren följer i hans spår.

Jag tycker vi redan nu bör få redan på om ledamöterna från den gamla alliansen kan tänka sig styra med Sverigedemokraterna både i regionen och kommunen. Det är en mycket viktig fråga i Umeå för stora delar av befolkning tidigare i alla fall varit emot ett parti med rötter i Nazismen. Ni läser säker min blogg men jag ställer frågan till Anders Ågren, Mattias Larsson, Peder Westerberg och Veronica Kerr. Är ni beredda att styra Umeå tillsammans med Sverigedemokraterna. Jag behöver inte ett långt svar utan bara ett ja eller Nej och det ska vara ett löfte som ska hållas oavsett vilket svaret blir

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.