Attendo ljög för anhöriga om vilken vård man tillhandahöll på sina boenden

Vad sysslar vårdbolaget Attendo med. Att ljuga för anhöriga om vilken vård de gav på sina äldreboenden under pandemin är verkligen ett riktigt lågvattenmärke. Jag skulle verkligen ha svårt att lita på ett företag som beter sig på det sättet. Det verkar inte heller vara på ett boende utan på deras boenden generellt. Inte undra på att äldre dog. Hoppas att de får sota för vad de gjort på något sätt.

Så här har Omni beskrivit detta.
En hemlig inspelning avslöjar att vårdbolaget Attendo ljög för anhöriga om vilken vård de tillhandahöll på ett av sina äldreboenden under pandemin, rapporterar Sveriges Radio.

Mia Grane, som miste båda sina föräldrar i covid-19, säger i P1 Dokumentären ”Det illojala vårdbiträdet” att Attendo meddelade henne att de bedrev så kallad kohortvård och separerade smittade äldre från friska på boendet där hennes föräldrar bodde. Men i en inspelning som personal på boendet gjort hörs hur verksamhetschefen på boendet säger att man inte kommer att jobba med kohortvård.

Attendo har i intern utredning senare konstaterat att det fanns brister i kohortvården på boendet. Slut citat

En kommentar

  1. Nils Andersson

    Att Attendo finns kvar på marknaden. Trots åratal av kritik. Ifrågasättande, av deras verksamhet. Från medborgarna. Är Svenskt näringsliv. Och kapitalet skyldiga till. Pengar är makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.