Björklöven startar allsvenskan genom att möta Södertälje i Scaniarinken 20:30

Allsvensk start i kväll för Björklöven och jag tror samtliga lag spelar. Björklöven möter i kväll Södertälje borta i den berömda Scaniarinken. Det är ingen av Björklövens bästa arenor och jag tror Björklöven får det mycket svårt i kvällens match som inte startar förrän 20:30. Speltider anpassade för C More och så blir det alla fredagar. Hoppas också att de genom detta betalar mer till de allsvenska lagen. I den fördelning som finns mellan SHL och allsvenskan torde SHL lagen få runt 60 miljoner medan allsvenska lagen ett par miljoner. När man åker ur SHL får man behålla en del pengar och tror att det är hälften vilket gör att HV 71 har råd att köpa och behålla bättre spelare

Jag tror att HV 71 är den som kommer att bli serie segrare när man spelat serien färdigt och det slutspel som sedan sker. Jag har samma uppfattning som de flesta att HV kommer att gå upp och jag tror att Timrå blir det lag som flyttas ned från SHL. Med det nya systemet att ett lag ramlar ur SHL innebär att lagen från SHL har så mycket mer pengar att använda att laget som ramlar ur kommer upp igen. Jag tycker att det liknar ett stängt SHL.

Jag tror att HV vinner serien och går upp. Sedan tycker jag det är svårt att göra en bedömning av vart Löven hamnar men hoppas att man är bland de 6 bästa lagen och därmed går direkt till kvartsfinal. Jag har sett en match i TV och det var mot Luleå och då fick man lida. Har ändå läst referaten och av dessa är det svårt att vet om Löven är fågel eller fisk. Vad som är mest oroande är försvarsspelet inklusive målvakterna. Jag tyckte det spel som Jocke Fagervall ledde sin sista säsong här var som jag tyckte mycket bra och ett spel som backarna gjorde då var helt perfekt och man vände spelet mycket snabbt till anfall. Det var bara synd att man inte fick fullfölja kval spelet för så bra som man var då hade man gått upp i SHL. Jag tror hockeyförbundet sett samma sak och därför bröt man spelet och åtminstone räddades Leksand kvar i SHL.

Ikväll möter Löven Södertälje bort och den ska vi se i kväll. Jag tror Björklöven får svårt att vinna och tycker att man haft problem i Scaniarinken. Orsaken till detta är ganska enkel och det är hur försvaret fungerar med Rahimi borta och troligen även Kalle Johansson. Känttä har inte heller fyllt på hur backsidan ska se ut och någon Brian Cooper finns inte att få tag i. Målet kommer att backats av Endre och han sköter sig säkert bra och laguppställningen kommer säkert inom kort på Swehockey där man hela tiden även kan följa all de statistik som finns från matchen. Den appen är väl värd att använda tycker jag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.