Det är stor brist på bensin i Storbritannien då det råder brist på chaufförer

Så skriver Omni om bristen på chaufförer.
Köerna ringlar långa till många bensinstationer i Storbritannien, visar bilder i brittiska medier. Många människor oroar sig för att bensinen ska ta slut eftersom den stora bristen på lastbilschaufförer har påverkat leveranserna.
Polisen har under dagen försökt att uppmana människor att inte köpa bensin i panik, skriver The Independent. Enligt The Times har också EG Group, som äger 400 bensinstationer i landet, infört en övre gräns på 30 pund per kund.
Enligt intresseorganisationen The Road Haulage Association saknas omkring 100 000 förare, en brist som har förvärrats av pandemin och brexit. Enligt uppgifter till BBC och The Telegraph planerar nu premiärminister Boris Johnson en tillfällig lagändring som ska möjliggöra för 5 000 utländska lastbilschaufförer att jobba i landet.
Det är en ”skam” att regeringen agerar först nu när köerna växer, säger arbetsgivarorganisationen CBI:s chef Tony Danker till The Guardian, men välkomnar beskedet om de utländska förarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.