Märkligt att inte personal på äldreboenden är vaccinerade

Ovaccinerade som drar in smittan på äldre boenden sa man från FHM i nyheterna i förrgår. Ja då är det endera personalen eller andra besökare. Jag tycker det är mycket märkligt att man inte kan kräva att personalen både inom sjukvården och äldrevården ska vara vaccinerade både för den risk personalen utsätter sig för själva liksom omtanken om att de äldre är så mycket skörare och det är likadant när det gäller de förkylningar som brukar komma på hösten. När det gäller andra besökare på särskilda boenden borde man kunna kräva vaccinations bevis eller intyg.

Yngve Gustavsson professor inom äldre omsorg och vård menade på att risken är uppenbar att de äldre kommer att komma i strykklassen samt att han tycker att FHM är lite senfärdiga. Man bör inte vänta längre på att ge en tredje spruta då man redan nu vet att skyddet minskat ganska kraftigt. Fundera inte utan dra igång en vaccinering av den äldre befolkningen med en tredje spruta. Det gäller att agera nu och inte när tusen äldre har somnat in. Ett av vaccinen som används har avtagit i nytta ganska tidigt efter andra sprutan

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.