I Storbritannien är julhandeln hotat på grund av chaufförsbristen som uppstått på grund av Brexit

I går skrev jag om att det var risk för att bensin och disel skulle ta slut i Storbritannien på grund av att det var brist på chaufförer. Nu idag ska jag ta upp att det finns fler branscher som far illa av den orsaken och det är detaljhandeln som riskerar att vara utan varor till julhandeln. Den är hotad om det inte löser sig med chaufförer inom 10 dagar. Nu får britterna sota för att man lämnade EU för det är där skon klämmer.

Så här beskrivs detta av Omni.
Storbritannien har bara tio dagar på sig att skaffa fram lastbilschaufförer för varuleveranser – annars är julhandeln hotad på allvar. Den varningen kommer från landets detaljhandelssektor, skriver Reuters.

– Förare av tunga lastbilar är limmet som håller ihop vår leverantörskedja. Utan dem kan vi inte flytta varor från gårdar till varuhus och butiker, säger Andrew Opie vid branschorganisationen British Retail Consortium enligt nyhetsbyrån.

Chaufförsbristen har bidragit till att bland annat tillgången till drivmedel och livsmedel kraftigt har begränsats och på vissa håll även strypts. Både AP och Bloomberg rapporterar om bensinmackar som har tvingats stänga på grund av tomma pumpar, något som på sina håll har fått britterna att panikhamstra både bränsle och livsmedel. Slut citat Omni

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.