Det är ett måste att Sverige begränsar Sälstammen

Det är alldeles för gott om säl vilket gör att snart är det inga som fiskar. Länsstyrelsen har nu betalat ut 1 248 397 kronor för skador till 17 fiskare i Västerbotten vilket de själva inte täcker de förluster man gör. I dagens Folkblad( söndag) hade man en redovisning av skadorna och vad några fiskare sade om det som sker och så här skrev Folkbladet
– I förrgår när jag var ute och fiskade siklöja såg jag tre sälar. Jag fick sammanlagt 22 löjor, i övrigt var det bara skallar kvar efter uppäten fisk. Det blev sammanlagt ett hekto löjrom, säger Gunnar.”

Det där är en mycket vanlig bild om det som har hänt och det fanns en fiskare som sa att det finns bara en sak som kan ändra på detta och att det blir någon sjukdom som tar ned stammen. Så långt tycker inte jag man måste gå utan man kan gå tillbaka till skottpengar och påbörja en kraftig avskjutning. Sälen är ingen hit att numera. Sedan måste man även få EU att ändra regeln som säger att man inte får sälja sälkött. Regeringen måste agera annorlunda än att bara ersätta skador som sälen orsaker. Det finns ju även trålare som härjar efter kusten och dessa bör flytta längre ut i havet. Någon ordning måste det bli på Sälstammen för fisk vill vi äta som är närproducerad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.