Den kände artisten R Kelly fälldes till sist för sexuella övergrepp

Det är fler och fler som gjort sexuella övergrepp som hamnat inför domstol och dömts. Nu är det R. Kelly en mycket känd artist som har fällts av en jury. Det han utsatt kvinnor för är sexuella övergrepp och det har gått rykten om detta i i 30 år men inget hände förrän offren talat ut i en dokumentär. Rättvisan har hunnit i fatt honom.

Så här beskrivs detta i Omni
En jury i New York fäller r’n’b-stjärnan R Kelly för samtliga nio åtalspunkter i målet där han bland annat åtalats för omfattande sexuella övergrepp. Anklagelserna mot honom har florerat under nästan 30 år, men först efter att flera offer talat ut i dokumentären ”Vi överlevde R Kelly” väcktes åtal.

En av de mest centrala åtalspunkterna i målet mot artisten handlar om att han fick medarbetare att hjälpa honom att träffa tjejer för sexuella övergrepp – och sedan hota dem till tystnad. Åklagaren har liknat systemet vid en kriminell organisation. Åtalspunkten om människohandel handlar om att han fört personer över delstatsgränser i syfte att få dem att prostituera sig.
R Kelly bedöms ha använt sin ställning som känd artist för att locka till sig sina offer. Han fälls även för barnpornografibrott, som han friades för under 2000-talet. Först nu har offret i det fallet gått med på att vittna.
Vilket straff som utdöms kommer att meddelas i maj 2022.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.