Hemmapremiär för Björklöven inför stor publik efter en hel säsong inför nästan tomma läktare

Då var det dags för hemmapremiär för Björklöven i kväll mot Kristianstad. De gjorde en bra match senast mot Karlskoga och förlorade med 2-1. Karlskoga som av många var tippad i toppen om jag minns rätt. Så bara för att man vann senast borta mot Södertälje får man inte ta för givet att det blir någon lätt seger utan det gäller att kämpa och få till vändningarna lika snabbt i egen zon som mot Södertälje så man skaffar sig ett överläge i anfallen det skulle underlätta en hel del. Som vanligt i ishockey får man inte ge bort några gratischanser till motståndaren.

Nu hoppas jag på att det blir en bra stämning i arenan vilket brukar gynna Björklöven. Jag trodde det skulle bli utsålt till i kväll men det blir nog inte så efter att jag var på kansliet och hämtade min biljett. Där mötte jag även många andra som jag känner väl och sedan lång tid och vi var nog alla överens om att hela laget gjorde en kanonmatch borta mot Södertälje och gjorde mycket läckra mål och satte den otagbart för målvakten.

Det måste ha gett laget råg i ryggen för alla och tyvärr blev det två matchers avstängning för Veeti Vainio för en knätackling där Södertäljespelaren mer eller mindre spelade död men efter att domaren kollat och visat ut 5 minuter åkte han ut till båset men kom omedelbart tillbaka hur frisk som helst. Det jag är mest orolig för i kväll är att man drar på sig för många utvisningar och de flest onödiga. Det var så under förra säsongen och även under försäsongen och även i matchen mot Södertälje det måste det bli ett slut på. I kväll är säker Rahimi tillbaka och det känns bra. Spelar man som man kan bör man vinna men jag avstår från att tippa i kväll. Jag har inte sett någon laguppställning men det oroar jag mig inte för däremot hoppas jag på domarparet och att de dömer efter regelboken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.