Alla typer av fusk måste bestraffas betydligt hårdare. Det ska svida i skinnet att fuska

Det går inte en dag utan att det uppdagas olika typer av fusk i Sverige. Det vete sjutton vart den gamla ärliga hederligheten tagit vägen. Vi har sett olika typer av fusk bland annat på Northvolt i Skellefteå där man fuskar med arbetskraften och anlitar folk som inte har rätt att vara i landet. Liknande fall är det städbolag som anlitats av Magdalen Andersson. Det uppdagas och ständigt en massa fusk med livsmedel som kan röra sig nästa om vad som helst. Det finns också och återkommer fusk när det gäller skatter och avgifter och så kallade svart jobb. Så här kan det inte få fortsätta och jag tror det finns inget annat än att öka straffen kraftigt. Mycket hårdare böter för ansvariga personer kan vara en väg att gå. Vi får inte hamna så illa till som man tidigare gjorde i sydeuropeiska länder.

På SvT finns det idag en artikel om att man hittar massor med vad de kallar Coronafusk

Så här skriver man på SVT
Över 200 fall av coronafusk utreds
Just nu utreds över 200 fall av misstänkt fusk med ekonomiska coronastöd till företag, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Runt 70 förundersökningar och hittills cirka tio åtal gäller fusk med omställningsstödet. Ungefär 170 förundersökningar gäller bedrägeri och korttidspermitteringar.

– Inte sällan kan man se att företagare, i de här ärendena, överdriver omsättningstappet, säger Henric Fagher, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, till radion.

Fusket kan också handla om att företagets minskade intäkter inte har något med pandemin att göra.

Det handlar om belopp på några tiotusentals kronor och uppemot en eller flera miljoner. Oftast fastnar företagen i den kontroll som Skatteverket gör i samband med ansökan, enligt Henric Fagher.

– Vi kan inte se att omställningsstödet utnyttjas av grovt kriminella eller att det skulle förekomma fusk i en osedvanligt stor omfattning, säger han till Ekot. Slut citat

Det är tydligt att det är för lindriga straff på alla typer av fusk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.