Äntligen ett förslag med höjda pensioner från S-regeringen

Nu ska regeringen lägga ett förslag om höjda pensioner. Då får vi se hur de andra partierna som har lovat högre pensioner kommer att agera. Jag och vi i Gamla Gardet tycker att det är på tiden att pensionerna för de sämst ställda som ska göra att det blir färre fattigpensionärer. Under mycket lång tid har de som tjänar mest fått den högsta inkomstökningen men pensionärer har i stort sett inga möjligheter att öka sina inkomster. Det här är verkligen något som är på tiden. Tyvärr måste jag säga att det är helt obegripligt att inte pensionsgruppen kunnat lösa detta utan att det ska till nya skattefinansierade åtgärder.

Den pensionsöverenskommelse som man tidigare hade enats om gav inte de pensioner som utlovades och med den avgift som man beräknade skulle räcka till en lovad pensionsnivå. De partier som sagt nej till den höjningen får finna sig i detta för de har gjort andra förändringar efter vad som kallade den underbara natten som också kallades den underbara skattereformen. Det är på tiden att det är pensionerna som förbättrats eftersom pensionssystemet gett för många fattigpensionärer som då fått många gånger gå till kommunerna för att få bidrag för att klara sitt uppehälle.

Så här beskriver Omni detta med högre pensioner
Regeringen vill höja pensionerna för de pensionärer som har det sämst ställt. Förslaget som socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) presenterade under måndagen bottnar i överenskommelsen mellan dåvarande S+MP-regeringen och Vänsterpartiet.
Förslaget innebär att runt en miljon får höjd disponibel inkomst. Maxbeloppet för höjningen blir tusen kronor i månaden, pengar som inte ska beskattas. I snitt blir höjningen 750 kronor.
– Vi har lyckats landa i en lösning som vi alla är väldigt nöjda med, säger Nooshi Dadgostar (V) som kallar förslaget ”den största pensionsreformen i modern tid”.
Enligt Shekarabi kostar förslaget 9,4 miljarder kronor. Det kommer nu att läggas på riksdagens bord. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.