Tidigare Västerländska ledare står på Kremls lönelista enligt SvD

Putin är en person som vill bli Rysslands nya Tsar och han är nog på väg dit. Demokratin fanns inte under Tsar väldet och den finns inte där än i dag. Vi såg ju vid det val som skedde när Donald Trump valdes att det fanns misstanke om Rysk inblandning i valet och det fanns även vissa misstankar nu senast när Biden blev president. Jag tror säkert också på att det har förekommit saker som Putin gjort i Europa när det gäller den ryska gasledningen till främst Tyskland.

Så här skriver Omni om detta
Flera tidigare västerländska ledare står med på Kremls lönelista, rapporterar SvD. Det handlar bland annat om Frankrikes tidigare premiärminister François Fillon, som har uppdrag för gas- och bensinproducenten Sibur och statliga oljekoncernen Zaroubejneft, Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder som är ordförande för svartlistade energibolaget Rosneft, flera tidigare österrikiska toppolitiker samt två tidigare finska statsministrar.
”Arbetet som utförs för ryska energibolag av dessa toppolitiker utgör politisk korruption”, skrev den polske parlamentarikern Witold Waszczykowski nyligen i en uppmaning till EU att sätta stopp för expolitikers möjlighet att jobba för Ryssland.
Han anser att nuvarande och framtida ledare annars kan uppmuntras att driva Putinvänlig politik. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.