Det gäller nu att ta krafttag mot att använda antibiotika fel och bland annat ge friska djur, vi kan vara på väg mot mänsklighetens undergång om inget görs

Vi människor håller nog på att ta död på oss själv. Såg ett program om resistenta bakterier på Kunskapskanalen som handlar om bakterier och bakterier som är i stort resistenta bakterier som ingen antibiotika hjälper mot. Vad som är mest galet är att man framför allt ger antibiotika i djurfoder. Det är ett säkert system för att det bildas bakterier som det inte finns något botemedel mot. Stämmer det som sas i reportaget gav man antibiotika i minst nära all djuruppfödning och över 80% gavs till djur som inte är sjuka. Allt detta för ekonomin blir bättre men värre för alla levande varelser. Forskare tycker det antibiotika som är enda botemedlet mot vissa saker ska inte få användas på friska djur. USA är värst på att ge antibiotika på djur av alla länder i hela värde. Det är åt skogen att det är tillåtet att ge friska djur antibiotika. Ekonomin får inte vara så att djuruppfödningen risker människosläktets överlevnad men det är typiskt USA och högerkrafter

Det som nu händer är att vi i en snabb takt håller på med antibiotika som inte borde vara förenligt med ett långsiktigt hållbart samhälle. Har inte hört om någon som ska komma med lösningen på detta men det behövs att länder tar i varandras händer och tar ett ansvar Nu. Det kan hända att det är för sent och ordspråket bättre sent än aldrig är högaktuellt. Det är för lite tanke och agerande och det är för få som jobbar i verkstan. Det är mycket viktigt att alla länder börjar att se till att vi går åt rätt håll men det brådskar om vi inte gräver vår egen grav. Det måste vara viktigt för EU och förbjud försäljning av kött där djuren fått antibiotika i förebyggande syfte. Antibiotika är inget vaccin

Det här som jag skrivit om är en sak som inte är långsiktigt hållbart. Ska jordklotet överleva så måste man ta ett ansvar över hela jordklotet när och komma tillrätta med världens största problem är bakterier som det inte finns någon behandling mot. Det finns inte mycket forskning om nya antibiotika och den gamla duger inte mot resistenta bakterier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.