Troligen har Putin för avsikt att helt utradera Ukraina

Jag tror inte på att det under kort tid kommer till några samtal om fred i Ukraina. Jag håller med de som säger att fred blir det aldrig så länge Putin finns kvar som ledare för Ryssland. Jag är ganska säker på att han kommer att försöka jämna Ukraina med marken. Man ser ju vad som sker i de östra delarna att allt blir bara en ruinhög. Det är det som är obegripligt att anfallskriget bara går ut på att förstöra allt. Vad ska han ha en ruinhög till. Det ser inte heller ut just nu i alla fall som Ukrainas militärer har kvar så mycket ork och det verkar finnas en trötthet. Dessutom har de inte det material som behövs för att vända kriget till en seger. Det ser mycket dystert ut och vad blir nästa steg för Putin. Blir det atombomb eller att angripa något annat Land.

Det här om det kan bli ett slut på kriget har Omni skrivet om så här.
Så länge Vladimir Putin sitter kvar vid makten i Ryssland kommer det vara omöjligt att hitta en diplomatisk lösning på kriget i Ukraina som båda sidor kan acceptera. Det säger den amerikanska Östeuropaexperten Alexander Motyl till norska Dagbladet.
Han ser i nuläget endast ett sätt att får slut på kriget – att en av sidorna vinner på slagfältet.
– En rysk seger betyder ödeläggelse av hela Ukraina och dess folk. (…) Allt annat är objektivt sett ett nederlag för Ryssland, säger han.
Han säger vidare att han är övertygad om att det är möjligt för Ukraina att driva ut Ryssland ur det nu nästan helt ockuperade Donbas i öst. Enligt Motyl har Ukraina bättre soldater, medan Rysslands övertag ligger i antalet vapen. Men det övertaget kommer med tiden att försvinna i takt med att Ukrainas arsenal fylls på av väst medan Ryssland förbrukar sina vapen, tror han.

2 kommentarer

  1. Elmer Helletun

    Det är fruktansvärt att se. Så här såg Mostar ut efter 4 års granatregn.
    Varför måste n av världens största härskare förnedra sitt land och befolkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.