Ryssland använder bland annat förbjudna vapen men upprörs över sanktioner som förbjudet transporter till Kalingrad

Under kriget i Ukraina gör Ryssland många brott mot krigets lagar. Det följer inga lagar och använder till och med bomber som inte är tillåtna enligt de internationella lagar som finns. Det som ryssarna verkar ha som mål är det gamla nämligen den brända jordens taktik och de är också ansvariga för att många länder kommer i ett läge med svår svält på grund att de hindrar vete exporten. Vi få säkert se ett långt krig mot Ukraina som man säkert tänker radera ut från kartan. Vad ska man ha Ukraina till.

Så här skriver Omni om detta förbjudna vapen.
Under kriget i Ukraina har Ryssland i hög grad använt vapen som är förbjudna enligt internationella lagar, skriver New York Times. Det handlar bland annat om så kallade klusterbomber med låg precision som använts mot civila mål.
Tidningen har gått igenom över 1 000 foton på bland annat vapen, vapenrester och ammunition från kriget. 210 av de vapen som identifierats är inte tillåtna enligt internationella överenskommelser.
Enligt tidningen använder sig Ryssland också av gammalmodiga strategier där städer urskiljningslöst har bombats sönder.
– Det vi ser från ryssarna är det man kunde få se under andra världskriget, där man bombar skiten ur folk, säger en amerikansk militärkälla.
Mike Newton, professor på universitetet Vanderbilt, säger att Ryssland ”i stort sett varje dag” bryter mot ”samtliga krigets lagar”. Slut citat Omni

Ryssland är också sur på Litauen där det förbjudet transporter av varar som är under sanktioner till ryska enklaven Kalingrad. Det är klart att det är helt naturligt att de som bor där har svårt att gilla det. De kanske inte ens vet att Ryssland för ett anfallskrig mot Ukraina. Nu tycker ryssarna självklart inte om det och har kallat till sig en ambassadör. De tycker det är olagligt men de är så indoktrinerade att de själva inte inser att de har gjort massor med brott mot krigets lagar, ja de allra flesta som finns. Nu ska vi inte förvånad om de snart skickar trupper och anfaller Litauen för att de stoppar transporterna. Skulle det hända är det är ett anfall mot ett EU land då Litauen och alla baltiska staterna är medlemmar i EU. Då är ett världskrig mycket nära

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.