Sjukvården rasar ihop i Norrbotten där sjukvårdspartiet styr med M och C men läkarna har fel det är politikerna hon ska kräva ansvar av och inte en direktör

Region Norrbotten har enorma problem inom sjukvården. Nu kräver ett hundratal läkare nämligen 170 st att man ska ge regiondirektören sparken. Jag tycker det är lite märkligt att det är regiondirektören som man angriper då det är den politiska ledningen som har satt av de pengar man ska bedriva sjukvården med. Region Norrbotten styrs av Norrbottens Sjukvårdsparti, Moderaterna och Centerpartiet bildar majoritet i regionfullmäktige. De har 37 av 71 mandat i regionfullmäktige och opposition är Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet som har 34 mandat.
Så här ser mandatfördelningen ut
Norrbottens sjukvårdsparti: 27
Socialdemokraterna: 23
Moderata samlingspartiet: 6
Vänsterpartiet: 6
Sverigedemokraterna: 5
Centerpartiet: 4

Det är väl på tiden att väljarna vaknar upp och ser hur ett parti som enbart bildats på ett tidigare missnöjet inte klarar av sitt uppdrag. Lite förvånad är jag hur och varför Centerpartiet gick med på att styra. Nu får vi hoppas att väljarna vaknar och ser hur illa det är med det ”uppror” som kommer från läkarkåren. Varför skyller ni på de ansvariga politikerna blir min fråga till läkarna för politiska ledningen är ytterst ansvariga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.