Klimatförändringar har gjort att floder i Europa torrlagts medan andra platser har översvämningar

Nu är det något som inte stämmer och det är att haven ska läggas under vatten när isarna tinar. Nu har det varit en enorm torka på många platser och vattennivåer sjunkit som gör att mycket som legat som legat i floder har kommit u dagens ljus . Det måste innebära att havsnivåerna inte stigit och hållit emot tömningen av floder

Så här har Omni beskrivit torkan Torkan som plågar många platser runt om i världen avslöjar bortglömda skatter och historiska platser som vanligtvis ligger under vatten. Nu går de att se när vattennivåerna i floder och sjöar hastigt sjunker, skriver Washington Post.
I serbiska delen av Donau upptäcktes nyligen vraket av ett fartyg från nazisternas Svartahavsflotta. Lokala myndigheter bedömer att det finns runt 10 000 explosiva enheter ombord på skeppet som sjönk i närheten av Prahovo när tyskarna 1944 försökte fly de sovjetiska styrkorna.
Sommarens värmebölja slår hårt även mot Spanien och Italien. I floden Tibern, som rinner ut genom Rom, har en antik romersk bro upptäckts. I södra Spanien är Dolmen de Guadalperal, ett förhistoriskt monument som ofta jämförs med Stonehenge i Storbritannien, synligt. Arkelogerna jublar eftersom detta endast skett ett fåtal gånger sedan upptäckten 1920, när vattennivån är låg.
Torkan lamslår även sydvästra Kina. Efter att vattennivån i floden Yangtze sjunkit drastiskt har tre statyer av Buddha på ett skär kommit upp till ytan igen, rapporterar Reuters.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.