Att förstatliga sjukvården som KD vill beror på att de duger inte själva till det. KD sitter med och styr i 13 regioner bara Centern och Liberaler styr i fler.

KD duger inte till att leda sjukvården är helt klart. De verkar också ha insett det själva eftersom de vill förstatliga sjukvården. De sitter själv tillsammans med olika konstellationer och styr i många av Sveriges regioner. Enligt tabell från SKR är de med och styr i 13 regioner. Centern är med i styret i flest följt av L och det är i många regioner som det är olika konstellationer som styr i regionerna. Frågan är om det blir bättre med att staten staten ska styra och det är även ett ingrepp i demokratin. Förhållanden är olika i olika regioner och KD har aldrig talat om vad som gör att det skulle bli ett enklare sätt att styra med att staten gör det. Jag tror inte ett dugg på att staten är bättre. Däremot kan det kanske vara ett behov av att staten på något sätt tar ett större ekonomiskt ansvar. Staten har ansvar för trafiken både inom järnvägen och vägarna och inte är det skött på ett rättvist sätt. Jag kan inte påstå att vi har ett väl fungerande spårnät för järnvägen. När det gäller vägnätet vet jag sedan länge att Västerbotten får minst pengar för drift och underhåll av statliga vägar. M organisationen för motorintresse har idag visat att Norrbotten och Västerbotten har det sämsta vägnätet.

Den skillnaden har alltid funnits oavsett vilket block som har det politiska ansvaret. Jag ska kunna räkna upp fler verksamheter som ligger under statligt ansvar och inte i något fall är det bra. När det gäller sjukvården och Stockholm där de borgliga styr och KD har en stark roll har väl inte den skötts så bra allra minst under pandemin. Där har ju både KD och M skyllt på regeringen trots att det är hur klart som helst att regionen har ansvaret för sjukvården. Att förstatliga trodde jag inte ett konservativt parti skulle driva då det som regel är i kommunistiska styrda länder man tror på förstatligande. Så har vi då detta med inflytande och demokratin som man snarare måste stärka än att försvaga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.