Är länets moderater villiga att tillåta att kärnkraften byggs i Västerbotten

Moderaterna kör hårt med annonsering och det är deras sak som jag inte lägger mig i men det är klart att de har gott om pengar. Annonseringen av tex affischer på Facebook är också omfattande men även den ska betalas. Däremot är jag lite förvånas över den kraft moderaterna att själva med sina förtroende valda är in och öser beröm. Det finns ett gammalt talessätt som säger Eget skryt luktar illa.

Att de kör hårt och annonserar om kärnkraften går inte att förneka men har man inget förslag om vart den ska byggas. Elbristen ligger i södra Sverige och största samhällsvinsten är om kärnkraften kan byggas där. I de regionerna är det inte underligt att det är elbrist då man sagt nej till att bygga ut annan kraft som vindkraft. Det skulle vara bra om vi fick reda på om det Är tänkbart att bygga ut kärnkraften även inom Umeå kommun eller våra kranskommuner. Det var någon Liberal som skulle bygga en mini kraftverk i Nordmaling. Jag vill vet om M i Umeå och Umeåregionen. Jag för min del tycker även att om man behöver mineraler i fram bör man den egna jorden/bergen för värden är för osäker. Än en gån är ni Moderater i Västerbotten för att lokalisera kärnkraft till Norrland då det visats inte minst i Frankrike på grund av att kall vatten behövs för kylningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.